Sjælør grøn butik

Ressourcebevidst udnyttelse af energi

Bæredygtig udvikling

Bæredygtighed fra første spadestik

”I Lidl tænker vi bæredygtighed ind fra første spadestik og gennem hele processen. Vi bruger materialer udviklet til at reducere energiforbruget og tænker langsigtet. F.eks er alle nye butikker bygget med en højt-ydende facade af glasfronter for at maksimere det naturlige dagslys, som samtidig har sensorkontrollerede solgardiner for at reducere uønsket varme fra solen. Yderligere har vi lyssensorer i samtligt salgsarealer, der hjælper os med ikke at bruge energi, hvor der ikke er brug for det” Mads T. Nielsen, Chief Property Management Officer, Lidl Denmark

Energipolitik

I front på effektiv energi

"Spar på energien", det hører vi ofte. Og nu har vi bevis for, at vi har helt styr på energiforbruget. Vores mere end 130 butikker, 2 logistikcentre og hovedkvarteret er blevet ISO-certificeret i effektiv energi, og den ressourcebevidste udnyttelse af energi – der er til gavn for både butikker, kunder og miljøet – er en bedrift, som vi er stolte af.

 

 • LED Lysning
  Lad din elbil op

  LED-belysning

  Siden 2020 har vi haft 100 % LED-belysning i butiksarealerne i alle vores mere end 130 danske butikker og på vores tørvarelager i Kolding. Valget af LED-lys frem for traditionel belysning har en stor betyd­ning for vores samlede energiforbrug.

   

   

   

   

 • Ladestander
  Lad din elbil op

  Ladestationer til elbiler

  Vi er begyndt på opsætningen af ladestandere til elbiler ved vores butikker og vil som de første i Danmark have en fuld national udrulning. De første 40 bliver sat op i løbet af 2021, og senest i 2023 forventer vi, at alle butikker, hvor det er muligt, vil have ladestandere.Med mere end 130 butikker fordelt i hele Danmark og flere på vej har vi både ansvar og mulighed for at gøre en positiv forskel for regeringens ambitiøse grønne vejtransportaftale. Både i vores transport og indkøbsvaner har vi mulighed for at gøre en forskel for klimaet, og det er det, vi forsøger efter bedste evne.

   

   

   

 • Solceller
  Solceller

  Klimavenligt tag

  Vores mål var inden udgangen af 2020 at have installeret solceller på mindst 10 % af vores butikker – og i alle nye butikker og bygninger, hvor det kan lade sig gøre. Der er allerede nu solceller på 15 % af butikkerne.

 • Gaslastbil
  Gaslastbil

  Klimavenlig transport

  Vi har i februar 2020 sat to nye gaslastbiler i drift hos to af de vognmænd, vi samarbejder med. Lastbilerne kører på biogas og køler lasten med såkaldt kryoteknik, som gør lastbilernes kølanlæg 97 % CO2-neutrale ift. dieseldrevet køling. Det vil reducere udledningerne af CO2 med 15 tons om året pr. lastbil.

 • Permeabel Asfalt
  Klimavendlig parkeringsplads

  Permeabel asfalt på parkeringsareal

  Store vandmængder kan hurtigt sive ned igennem belægningen og aflaster dermed kloaksystemet.

 • LED Lysning
 • Ladestander
 • Solceller
 • Gaslastbil
 • Permeabel Asfalt

Vil du gerne vide mere?

Dit spørgsmål til os

Vi besvarer gerne alle dine spørgsmål om bæredygtighed hos Lidl. Det vil glæde os at høre fra dig!